Canal Viu organitza una plantada d'arbres per celebrar el Dia de les Banquetes

17/10/2017

Durant el matí també hi haurà actuacions, esmorzar popular o l'estrena de l'Himne del "Dia de les Banquetes" a càrrec de "Músics de Ponent", entre altres

El Salt del Duran acull aquest proper dissabte el Dia de les Banquetes. La matinal d’activitats que organitza la plataforma Canal Viu amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa vol reivindicar i defensar el valor patrimonial d’aquest entorn natural al curs del Canal d’Urgell. La festa reivindicativa comptarà, entre altres, amb actuacions, esmorzar popular, l’estrena de l’Himne del “Dia de les Banquetes” per part de “Músics de Ponent” i l’acte central que serà la plantada d’una vintena d’arbres.

La plataforma Canal Viu va néixer ara fa un any arran d’una tala d’arbres i actualment compta amb el suport de 15 ajuntaments i una cinquantena d’entitats. La seva voluntat és la de conservar els espais naturals de les banquetes del Canal i, amb el temps, anar incrementar-los.

El projecte de la plantada d’arbres, “jo em planto” va ser el guanyador del concurs l’Espenta el qual es va promoure dins la tercera calçotada popular que organitzen diferents associacions de Mollerussa.

Anna Berga