El Centre Cultural acull el dia 8 de maig una xerrada per acompanyar el dol en infants i adolescents

03/05/2024

La conferència està adreçada a professionals i familiars per oferir-los eines pràctiques i basades en vivències que ajudin en el procés

L’Ajuntament de Mollerussa, a través del Servei de Suport al Dol de Ponent, ha organitzat una xerrada el pròxim dia 8 de maig a les 6 de la tarda al Centre Cultural per oferir Eines per acompanyar el dol en infants i adolescents. La conferència està adreçada a professionals que treballen en contacte amb aquest col·lectiu així com a les famílies als quals es vol ajudar aportant continguts de forma pràctica i basats en vivències per afrontar el procés de la mort i l’elaboració del dol. 

Cal recordar que el Servei de Suport al Dol a Mollerussa es va posar en marxa el març de 2020, tot just uns dies abans de l’inici de la pandèmia i es va haver d’adaptar com a suport emocional amb el programa Reinicia, el qual va tenir una continuïtat fins al desembre de 2022.

A banda d’aquest suport emocional en persones afectades per la pandèmia, el servei ha acompanyat a 42 persones en el seu procés de dol. 

Així mateix, el servei també actua  en l’àmbit escolar i comunitari, on ha organitzat una desena d’activitats, sobretot xerrades amb la finalitat de normalitzar i visibilitzar diferents aspectes relacionats amb el dol, les cures pal·liatives, la salut emocional o la prevenció del suïcidi. També s’ha encarregat d’assessorar els claustres de diferents centres educatius, tant de primària com de secundària, quan s’ha produït una situació de dol a l’escola o institut.

Infolleida