La fiscalia cita a declarar l'alcalde de Mollerussa

15/09/2017

Així com els edils de La Seu d'Urgell, Valls, Vilanova i la Geltrú i Tortosa

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha ordenat al fiscal superior de Catalunya i al Tribunal Suprem fer les primeres citacions a alcaldes que s’han mostrat favorables al referèndum del proper 1-O i que tenen la condició d’aforats per ser diputats al Parlament o al Congrés dels Diputats.

És el cas dels 5 edils, tots del PDeCAT, de Mollerussa (Marc Solsona), La Seu d’Urgell (Albert Batalla), Valls (Albert Batet), Vilanova i la Geltrú (Neus Lloveras) i Tortosa (Ferran Bel).

ACTUALITZACIÓ: Aquest divendres al vespre la fiscalia superior de Catalunya ha citat a declarar l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el proper dimarts dia 19 a les 12h.

 

Aquest dimecres la fiscalia va ordenar citar a declarar els més de 700 alcaldes que han firmat el decret de suport de l’1-O. De moment aquest divendres, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha estat el primer en rebre la citació judicial, així com l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i el de Deltebre, Lluís Soler.

El mateix dia l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va valorar de “desproporcionada” la petició de la fiscalia i va remarcar que no creu que Mollerussa tingui un problema amb l’Estat sinó que “és l’Estat qui té un problema amb 712 municipis, el 75% dels municipis del país”.

Anna Berga