“L’usurpador” d’Àngels Moreno guanya el 19è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal

25/02/2017

L’escriptora valenciana Àngels Moreno guanya el 29è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal amb  “L’usurpador”, una obra que ens vol apropar als límits d’allò essencial, utilitzant un llenguatge fragmentari que va esgrimint poc a poc la paraula, el temps o la maternitat com a elements usurpadors. En aquesta edició s’han presentat un total de 34 originals i el jurat ha estat format per Jordi Pàmias, Jaume Pont, Àngels Marzo, Joan Conrudella i Ramon Rubinat.

El veredicte del premi s’ha fet públic en el decurs d’una velada literària al Restaurant Resquitx en la que hi ha assistit unes 400 persones així com alguns alumnes de la Salle de Mollerussa, que han llegit diversos poemes escrits pels nens i nenes de la comarca en la darrera edició d’El Sol del Pla. Per altra banda, el periodista i escriptor de Vila-sana, Carles Porta, ha estat el convidat de l’edició d’enguany, que ha felicitat a la guanyadora que es converteix així, en la 3a dona en guanyar aquest guardó.

Àngels Moreno, estudiant de medicina de 23 anys rebrà com a premi 3.000 euros i la publicació de l’obra en la col·lecció “La Suda” d’Editorial Pagès.

Anna Berga