El 67% dels expositors de la Fira de Sant Josep rendibilitza el seu negoci

20/03/2024

La 151 edició del certamen tanca les portes després de rebre uns 138.000 visitants

Mollerussa va posar punt final ahir a la 151 edició de la Fira de Sant Josep amb un balanç molt positiu tant per part de l'organització com dels expositors, la majoria dels quals van avançar que tornaran la pròxima edició. El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, va ser l'encarregat de clausurar la fira de referència del sector.

Més de la meitat dels 250 expositors de la Fira Sant Josep de Mollerussa han superat les expectatives de negoci durant la seua participació en el certamen de maquinària agrícola. Així ho va avançar l’alcalde i president de la Fira, Marc Solsona, en la clausura de la 151 edició, que va rebre al llarg dels quatre dies al voltant de 138.000 visitants, un volum similar al de l’any passat malgrat que en aquesta edició hi ha hagut un dia més de celebració. Va valorar positivament la satisfacció del sector que, en un 78%, va manifestar la voluntat de tornar l’edició vinent. Va recordar que el volum de negoci ha estat molt important i que les vendes del Saló de l’Automòbil “poden superar els 5 milions de l’any passat. Aquestes xifres avalen que el certamen sigui el més important del sector a Catalunya i també del sud d’Europa”, va dir.

El conseller Mascort afirma que avançaran el pagament dels ajuts, previstos entre el juny i el setembre

Mascort va ser rebut per representants de sindicats agraris, la plataforma Revolta Pagesa i Pagesos o Conills i va reiterar el compromís del Govern amb els acords adquirits a les taules de negociació i la taula agrària amb els ajuts per pal·liar els efectes de la sequera. “S’han convocat eleccions però estem governant i tots els acords segueixen el seu curs. Hem publicat l’ordre d’herbacis (amb una partida de més de 62 milions) i es preveuen al voltant d’11.000 sol·licituds. Pagarem i ho farem ràpid. Els agricultors han d’estar tranquils per això”. Va afegir que el calendari previst era pagar entre el juny i el setembre i “segur que ho avançarem”.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida