L’Ajuntament de Mollerussa resolt la licitació del col·lector d’aigües pluvials de la plaça Manuel Bertrand

07/12/2017

Les obres, pressupostades en 156.092 euros, podrien començar durant el mes de gener i fer-se en dues fases per fer més àgil les tasques

L’Ajuntament de Mollerussa ha resolt a favor de l’empresa Voltes Connecta SLU la licitació per la construcció d’un col·lector d’aigües pluvials de la plaça de Manuel Bertrand a la qual s’havien presentat 8 propostes. Les obres, que podrien començar durant el mes de gener, tenen un pressupost de 156.092 euros i es planteja fer-les en dues fases per tal de fer més àgil la seva realització, segons ha explicat aquest matí l’alcalde Marc Solsona.

Entre les millores presentades per l’empresa que ha presentat la proposta més avantatjosa hi ha l’augment de la capacitat per desaiguar la plaça de Manuel Bertrand, la millora de la capacitat portant, la construcció de 5 pous de registre i la reposició de l’aglomerat asfàltic a la cruïlla del carrer de Domènec Cardenal, afectat per les obres.

Val a recordar que aquesta obra, que s’emmarca dins el Pla de Barris, aprofitarà també en el seu primer tram una antiga mina que discorre per sota del pati de la rectoria i de la que es té constància documental des de mitjans del segle XVIII, encara que tot apunta a que és molt anterior.

 

Estudi per saber la generació d’emissions contaminants derivades de la mobilitat

D’altra banda, l’alcalde ha explicat també que s’ha encarregat un estudi per determinar la generació d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) derivades de la mobilitat en la zona del Pla de Barris i com aquestes es poden reduir després de les obres de millora del centre urbà i la reducció del transit rodat que comporten. L’estudi, que compta amb un pressupost de 1.452 euros, ha estat encarregat a la mateixa empresa, Mcrit SL, que ha realitzat l’estudi de mobilitat d’aquesta zona.

 

Infolleida