Linyola denuncia a Inma Manso, Subdelegada del Govern de L’estat a Lleida

03/10/2017

El consistori la considera responsable de la violència policial que va tenir lloc el passat 1 d’octubre en diferents col·legis electorals de la província de Lleida

L’ajuntament de Linyola interposarà una denuncia judicial a Inma Manso, Subdelegada del Govern d’España a Lleida. El consistori la considera responsable última a Lleida de la violència policial que va haver per part de la Guardia Civil a l’hora de voler aturar el referèndum

Segons Àlex Mases, alcalde de Linyola, “Manso és la màxima responsable a Lleida de la barbàrie  que els seus cossos de seguretat, Policia Nacional i Guarida Civil, van provocar a la província, sembrant el terror i l’encongiment de cor insuportable i injustificable”,descriu Mases. L’alcalde informa que també demanaran ‘energèticament’ la seva dimissió immediata. “ Per tant, el municipi de Linyola hem decidit decretar persona ‘non grata’ la Sra. Imma Manso”, apunta l’alcalde. Mases també denuncia el ‘el passotisme i la ceguera política d’Àngel Ros, dient que el seu comportament vers els atacs policials quasi “ha ratllat la irresponsabilitat” 

L’alcalde avança que a aquesta denuncia s’hi sumaran la majoria dels pobles governats per ERC a la demarcació de Lleida. Des del consistori també s’ha proposat al Ple d’Alcaldes del Consell Comarcal del Pla d'Urgell que va tenir lloc el passat dilluns que s’adhereixin a la denúncia tots els municipis, siguin del color que siguis.  

Des de l’ajuntament de Linyola es proposa que aquesta denuncia es repliqui a  totes les demarcacions de Catalunya. Juntament a Manso, també es denuncia al Delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo. Mases considera que “s’ha comportat com un virrei imposat i visceral en comptes de comportar-se com un defensor i representant legítim de tot el poble, és tot plegat una vergonya”.

Infolleida