Linyola presenta un programa d’incorporació laboral per a joves

25/04/2017

Es tracta d’un projecte que ajuda als joves a trobar feina i a formar-se per aprendre una professió

L’ajuntament de Linyola ha signat, per segon any consecutiu, un conveni amb la fundació Mercè Fontanilles que té com a objectiu trobar feina i millorar el perfil professional dels joves del municipi que han finalitzat l'ESO sense poder acreditar-la.

El programa va dirigit als joves del municipi que estan inscrits al SOC com a demandants d'ocupació i al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, per tant que es trobin entre els 16 i els 29 anys i faci com a mínim un dia sense estar matriculats a cap recurs formatiu o sense contracte laboral.

Alex Mases, alcalde de Linyola, explica que el que es proposa al jove es un procés personalitzat d’acompanyament i suport, on descobreixi els seus talents i concreti els seus interessos i motivacions amb l'objectiu d'orientar les seves trajectòries formatives i de futur professional que li permetin executar el propi projecte professional.  “El projecte el dirigim a la millora de l'ocupabilitat i inserció laboral dels joves de Linyola. Cada jove compta amb el suport de dos professionals per assolir els seus objectius, el personal tècnic en tutoria i orientació, i el personal d’acompanyament a la inserció, que treballa també per la responsabilitat social de les empreses generant les ofertes de feina”, descriu l’alcalde.

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i té un objectiu d’inserció laboral del 41 per cent.

Infolleida