Un centenar d'alumnes dels 3 instituts de Mollerussa es manifesten a favor de la democràcia

22/09/2017

Els alumnes i alguns professors dels instituts Terres de Ponent, La Serra i La Salle s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament on han llegit un manifest a favor del dret a decidir i han cridat consignes com “els carrers seran sempre nostres” o “Marc Solsona no estàs sol”

Un centenar d’alumnes procedents dels 3 instituts de la capital el Pla d’Urgell s’han manifestat aquest divendres a la plaça de l’ajuntament per reclamar el dret a decidir i en defensa de la democràcia. Els instituts Terres de Ponent, La Serra, i La Salle no han permès als alumnes de l’ESO assistir-hi, però sí ho han fet els de batxillerat ja que, a diferència de l’ESO, el batxillerat és de caràcter voluntari. També hi ha participat part dels docents dels centres a títol individual.

A la mateixa hora, les portes de l’ajuntament de Mollerussa tornaven a estar tancades per protestar contra les detencions i els atacs cap a les Institucions catalanes per part del govern que van tenir lloc aquest dimecres Barcelona.

Els alumnes s’han assentat al mig de la plaça on han llegit un manifest i han cridat diverses consignes com “els carrers seran sempre nostres”, “Marc Solsona no estàs sol”, o “independència” i també han cantat l’himne del Segadors. Tot i que la majoria d’aquests manifestants no poden votar, ells han volgut sortir als carrers per mostrar el seu suport al dret a decidir.

 

En l’acabar l’acte gran part dels alumnes han tallat el carrer Ferrer i Busquets durant poc més de 5 minuts on han tornat a repetir consignes a favor de la democràcia.

 

 

Anna Berga