Els alumnes del Palau d'Anglesola estrenen nova escola

03/04/2024

Després de 20 anys de demora, el trasllat es va fer abans de Setmana Santa i hi va participar tot el poble

Passades les vacances de Setmana Santa el Palau d’Anglesola va estrenar ahir el nou col·legi Arnau Berenguer amb un emotiu retrobament entre els alumnes. Fins ara, els escolars es repartien entre dos edificis situats a l’avinguda Sant Roc i a la plaça Generalitat. Segons avança Maria Molina a SEGRE, les obres que s’han portat a terme han consistit en l’ampliació del primer immoble per unificar el centre educatiu en un sol edifici que ha permès que tots els escolars estiguin junts. El projecte també contempla una escola bressol amb 41 places, un servei del qual no disposava actualment aquest municipi del Pla d’Urgell. 

Segons l’alcalde, Francesc Balcells, el trasllat el van protagonitzar els veïns perquè “fer un canvi d’escola és un fet històric i hi volíem participar tots”. Balcells va assegurar que “va tenir molt sentit que fos el poble qui moblés el col·legi, perquè són els veïns que així ho volien”. A més, va reclamar poder comptar amb un institut escola. 

L’obra ha estat executada per Romero Polo i ha suposat una inversió de més de 3,2 milions d’euros, dels quals l’ajuntament n’ha assumit 365.000 i la resta l’ha sufragat la conselleria d’Educació. La Llar d’Infants ha costat un total de 679.266 euros finançada íntegrament pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS) i els fons europeus Next Generation.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida