Les vuitenes jornades d'estudis sobre el Pla d'Urgell presenten 16 comunicacions sobre la comarca

04/11/2017

Els noms dels camins i carreteres del Segrià i el Pla d’Urgell, el torero modernista mollerussenc Eugeni Ventoldrà o els diferents conflictes del canal d’Urgell en temps de la segona República i postguerra han estat algunes d'aquestes 16 ponències

Els noms dels camins i carreteres del Segrià i el Pla d’Urgell, el torero modernista mollerussenc Eugeni Ventoldrà o els diferents conflictes del canal d’Urgell en temps de la segona República i postguerra. Aquestes han estat algunes de les 16 comunicacions que s’han presentat, aquest dissabte, en les vuitenes jornades d’estudis sobre el Pla d’Urgell organitzades el Centre de Recerques Mascançà.

Enguany les jornades s’han celebrat al Centre d’Immersió (CIM) de Vila-sana, municipi que també ha estat present en dues ponències. Per una banda s’ha volgut ficar de relleu la zona de l’Estanyet, un espai del municipi poc conegut entre el públic. La segona comunicació ha tractat la creació de Vila-sana i el seu procés d’independència de Castellnou de Seana.

 

Des del Centre de Recerques Mascançà també es plantegen crear un diccionari biogràfic per poder-hi arxivar les aportacions d’aquelles persones que han estat rellevants a la comarca.

Anna Berga