Linyola inicia les obres de conservació de la portalada de l'església

17/01/2018

El consistori també instal·larà panells informatius al campanar i redactarà els projectes per restaurar altres parts del temple

Comencen les obres de restauració de l’església de Santa Maria de Linyola. L’actuació en aquest temple és centra en la conservació de la portalada de la façana, on s’hi troben elements escultòrics molt deteriorats d’estil manierista que daten d’inicis del s.XVI.

El Centre de Recuperació de Béns i Immobles de la Generalitat va acordar una intervenció urgent al temple per abans d’acabar, que finalment s’ha hagut de retardar per causes meteorològiques. L’IEI i el Departament de Cultura també subvencionaran les obres, valorades en 20.000 euros.

Les obres es preveu que finalitzin a principis de la primavera i abans de l’estiu també es col·locaran diversos panells informatius a la plaça de l’església i al campanar, aprofitant la vista de 360 graus.

A més, aquest any el consistori també iniciarà la redacció de dos projectes per restaurar altres parts del temple.

L’objectiu és posar en valor l’església del municipi i promocionar-la com a principal punt d’interès turístic. En aquest sentit, el consistori també està treballant per catalogar el temple com a Bé d’Interès Cultural.

 

 

Anna Berga