ROBOTECH assoleix dos podis a final estatal de la First Lego League

20/03/2024

Hi competien els 54 millors equips de l’estat classificats en les seves fases territorials

Aquest passat cap de setmana s’ha disputat a la Universitat d’Alacant les finals estatals de la First Lego League. Hi competien els 54 millors equips de l’estat classificats en les seves fases territorials.
L’equip Robotech de Mollerussa era el representant lleidatà després d’imposar-se fa unes setmanes a les prèvies celebrades a la UdL. Robotech té la particularitat que no representa cap centre educatiu, està format per un grup d’amics i amigues, d’edats entre els 12 i els 15 anys, que provenen de diferents escoles i que no es recolzen en cap professor, ells i elles són qui s’organitzen per desenvolupar els seus projectes.
Durant tot el cap de setmana els participants, alumnes de secundària, van posar a prova els projectes que han desenvolupat durant el curs. Els treballs tenien com a objectiu mostrar al públic una manera diferent d’educar en ciències, matemàtiques i tecnologia.
L’activitat és una bona oportunitat per comprovar les possibilitats que té el treball del mètode científic, la robòtica educativa i la formació en valors tant dins com fora de les aules. Fins i tot, la competició tracta d’educar als participants en la sensibilització pel medi ambient, la igualtat d’oportunitats i els valors compartits.
Robotech va assolir el millor resultat mai assolit per un equip lleidatà assolint dos podis en la competició; 3rs en comportament del robot i 3rs en tenir integrats els valors Lego (innovació, disseny, companyerisme, solidaritat, inclusió, equitat, etc.). És un èxit molt gran tenint en compte que és el seu segon any de vida com a equip i s’enfroten amb rivals que fa 10 anys que disputen finals espanyoles i mundials.
Els guanyadors de la competició i classificats per la final que es disputarà el mes vinent a Houston (EEUU) van ser 2 equips navarresos amb llarga trajectòria en aquesta competició: Legotronic Beavers i Robotronic Bulls.

https://www.youtube.com/watch?v=yiaVAWlDnCY
Infolleida