Ajuntaments de la demarcació es mostren contraris a la cessió dels seus estalvis

13/08/2020

Els consistoris de Vila-sana i Bell-lloc sumen al voltant d'un milió i mig d'euros a les seves arques municipals

Diferents alcaldes de la demarcació s’han mostrat contraris al nou decret que vol aprovar el govern de Pedro Sànchez, que li permetria utilitzar els estalvis de cada ajuntament. En el cas de Vila-sana i Bell-lloc, al Pla d’Urgell, tenen al voltant d’un milió i mig al banc i no estan disposats a entregar-ho. És més, reclamen que aquests diners, que a hores d’ara els tenen bloquejats, els puguin destinar a aplicar mesures financeres per pal·liar els efectes de la crisi sanitària entre els veïns i veïnes. També denuncien el perill que suposaria per a les arques municipals quedar-se sense romanent.

En aquest sentit, l’ajuntament de Corbins presentarà en el proper ple una moció instant a anul·lar aquest decret llei i proposant a la Generalitat que aprovi una partida extraordinària de 300 milions d’euros per als ens locals entre els anys 2020 i 2021.

Els alcaldes també es mostren escèptics a la promesa del govern espanyol, que diu que aquests diners prestats es retornarien en un termini de deu anys a partir del 2022.
RICARD GÓMEZ