Alumnes de l’INS Mollerussa realitzen activitats d’estimulació cognitiva a usuaris de l’ACUDAM

26/04/2019

El CFGM de Tècnic d’Atenció a Persones en Situació de Dependència compta amb una cinquantena d’estudiants repartits en dos cursos que es formen per atendre i/o acompanyar persones amb situació de dependència.

Un grup d’alumnes del CFGM de Tècnic d’Atenció a Persones en Situació de Dependència de l’INS Mollerussa ha realitzat diferents activitats d’estimulació cognitiva a usuaris de l’ACUDAM. Es tracta d’una sessió en la que els estudiants posen en pràctica els coneixements teòrics apresos al llarg del curs i que, a més, els hi servirà en la seva futura tasca professional.

En concret les activitats han consistit en elaborar un marc de fotos amb materials de diferents textures i jugar en un joc de taula de preguntes. En el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual és important una estimulació cognitiva constat al llarg de tota la seva vida. En primer lloc perquè els hi serveix per mantenir les capacitats cognitives en un estat òptim mentre que per altra banda, ajuda als tècnics i professionals a detectar i prevenir possibles deterioraments cognitius.

Aquest conveni de col·laboració entre l’ACUDAM i l’Institut Mollerussa va néixer fa 8 anys. Actualment el cicle compta amb una cinquantena d’estudiants repartits en dos cursos que es formen per atendre i/o acompanyar persones amb situació de dependència (col·lectiu de persones grans, amb discapacitat, etc). A tot això, al finalitzar els seus estudis, la majoria d’estudiants tenen un lloc de treball.

 

 

Anna Berga