Alumnes del col·legi Ignasi Peraire, finalistes al concurs Wapps

03/05/2021

Els projectes tracten de la diversitat de gènere i de l'energia

Dos projectes sobre la creació de pàgines web, creades per l’alumnat de l’escola Mestre Ignasi Peraire han estat situats entre els tres finalistes del certamen Wapps 2021. És el segon any consecutiu que aquests alumnes aconsegueixen ser elegits com a finalistes per partida doble.

És un orgull per la comunitat educativa del MIP que aquests deu creadors de sisè de la nostra escola hagin realitzat un projecte de recerca interdisciplinari que el jurat de la Fundació PuntCAT ha triat com a finalistes d’entre els centenars de projectes presentats en la categoria de primària de tot el país.

El certamen, organitzat per la Fundació PuntCAT, preten fomentar l’ús de llocs web editats en llengua catalana. Per l’alumnat participant és una oportunitat per utilitzar la xarxa no només com a consumidors sinó també com a creadors de productes digitals. En aquesta ocasió es demanava crear un lloc web relacionat amb algun dels objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU. Des de l’escola Mestre Ignasi Peraire es van crear 12 projectes de recerca de sisè curs. Dels quals dos el jurat ha decidit convocar-los a la final a tres que se celebrarà el mes de juny.

Els projectes finalistes tracten de la diversitat de gènere i de l’energia. En ambdós casos s’incorpora tot de material escrit i audiovisual relacionant aquests continguts amb la realitat de la comarca o de l’entorn proper, creant d’aquesta manera mapes interactius amb informació dels principals punts energètics de la comarca, entrevistes amb professionals rellevants en aquesta matèria de la zona i vídeos i àudios explicatius creats i editats pel mateix alumnat.

Amb la transformació digital de l’escola ja fa diversos cursos que s’aposta per projectes d’obertura del centre a l’entorn amb participació en certàmens en l'àmbit local o nacional. És per això que valorem de manera extraordinària els resultats dels treballs d’aquest grup d’alumnes de l’escola que suma la seva quarta final en l'àmbit de Catalunya en diferents projectes: primer va ser com a finalistes (2018) i guanyadors (2019) del certamen mSchools dins del Mobile World Congress i després com a segons i tercers el curs passat al concurs WAPPS 2020 i conseguint dos dels tres finalistes d’enguany (2021).

SEGRE MOLLERUSSA