Artistes ‘Km0’, sostenibilitat i solidaritat a la primera edició de l’Idíl·lic Festival

18/07/2019

La nova iniciativa es celebra aquest proper dissabte dia 20 a la Pineda del Salat de Golmés

La Pineda del Salat de Golmés acull aquest dissabte dia 20 la primera edició de l’Idíl·lic Festival, un festival artístic de petit format que neix amb la idea de promoure diferents artistes locals i de compartir valors com la solidaritat i l’eco-sostenibilitat.

Aquesta iniciativa va sorgir de la mà de tres amics veïns de la comarca (Mollerussa, Miralcamp i el Poal) durant un viatge al Cabo de Gata (Almeria). Segons ha explicat un d’ells, el Salva, “estàvem una mica desmotivats perquè no hi havia molt moviment aquí a la comarca i vam decidir, perquè no, intentar organitzar una festa popular i ètica, amb músics de proximitat, solidària i sostenible, uns valors que creiem que són els correctes”. Tot això concentrat en un espai natural com és la Pineda del Salat, situada a les afores de Golmés, una zona que, segons els organitzadors, “encaixa perfectament amb la nostra idea”.

Un total de sis formacions musicals trepitjaran l’escenari d’aquesta primera edició de l’Idíl·lic. Són Walkin’ Roots, Bullfrogs, Fa1na, Eva Pomes i Albert Gilabert i Bredda, tots amb arrels al Pla d’Urgell. Completa el cartell el grup de Sant Feliu de Llobregat, Cumbayà.

Així mateix, el festival també vol ser un altaveu per promoure i donar a conèixer els artistes del territori. En aquest sentit, comptarà amb un espai dedicat a l’art en el que s’hi podrà veure obres dels artistes ivarsencs Erik Schmitz i Kim Jurek, a més d’exposar els treballs de la mollerussenca Kamma i de l’estudi lleidatà Blue Collectors.

La iniciativa també tindrà una vessant solidària, oferint als assistents la possibilitat d’adquirir un ‘tiquet solidari’ a l’hora de sopar. Aquest tiquet tindrà un increment de 50 cèntims al preu, import que es destinarà íntegrament a la plataforma de Lleida pels Refugiats. “Realment no podíem donar massa perquè els números estan ajustadíssims. És la primera edició i no sabem quina resposta obtindrem però sí que des del minut zero volíem donar un cop de mà a una entitat”, han explicat els organitzadors. A més, la plataforma solidària instal·larà un estand al mateix recinte on explicaran els seus projectes i es donaran a conèixer.

 

L’Idíl·lic Festival arrencarà dissabte a les 8 de la tarda i s’allargarà fins ben entrada la matinada. Els menors de 14 anys tenen entrada gratuïta i, entre altres, l’espai tindrà una zona infantil en la que durant les primeres hores del festival hi haurà jocs per als més petits, com una catapulta gegant i un campament indi, entre altres.

Les entrades anticipades ja es poden adquirir a través d’Internet i tenen un preu de 10€ mentre que a la taquilla el preu serà de 12€.

 

Per a més informació podeu visitar les xarxes socials del festival a Facebook i Instagram.

Anna Berga