Bell-lloc organitza una jornada per debatre, impulsar i reconèixer el paper de les dones de Lleida en els diversos àmbits TIC

27/11/2019

La 11a Trobada de Dones de Bell-lloc d’Urgell tindrà lloc durant el matí del dissabte 30 de novembre a la Incubadora d’Empreses.

La jornada es fa amb l’objectiu d’intentar trencar amb l’escletxa digital de gènere, es vol debatre, impulsar i reconèixer el paper de les dones de Lleida en els diversos àmbits TIC i sensibilitzar els agents econòmics i socials de la necessitat d’incorporar dones en aquest sector amb un programa d’activitats on s’informarà de l’estat actual en que es troba aquesta escletxa digital de gènere amb la ponència ‘Dona i Tecnologies de la Informació i Comunicació al 2019’ per la periodista,  directora i presentadora de “Revolució 4.0” de TV3 i Catalunya Radio, Xantal Llavina.

Es parlarà del Tecnovation Challenge a Lleida amb la professora de l’INS Torre Vicens, Rosa Prats, en una iniciativa en la que es convida a les noies a identificar un problema del seu entorn i desenvolupar una solució juntament amb mentores enginyeres, professores, voluntàries i la idea que amb llenguatges de programació es pot fer un món millor, i com des de Lleida es treballa aquesta iniciativa per fomentar vocacions femenines en estudis tecnològics.

Tot seguit, s’exposarà el Women Techmakers a Lleida amb l’experta i dinamitzadora Núria Domingo. Es tracta d’una iniciativa liderada per Google a nivell mundial que proveeix de visibilitat a les dones en el camp de la tecnologia, creant comunitat i recursos. Domingo explicarà l’experiència del Grup de Desenvolupadores de Google a Lleida.

La jornada es clourà amb una taula rodona d’emprenedores tecnològiques lleidatanes que exposaran les seves experiències i motivacions, els pros i contres, que tindrà com a protagonistes l’Eulàlia Romà. Community Manager, la Montse Díaz. Copywriter TIC,  l’Olga Cuevas desenvolupadora web i la Belen Pueyo, Digital manager d’Operación Triunfo, Freelance i Youtuber.

INFOLLEIDA