Comença la mitja veda de caça amb una setmana de retard

24/08/2019

Aquest dijous ha començat la mitja veda de caça a les Terres de Lleida. Ponent ha estat la primera a fer-ho i diumenge si sumarà la resta del territori català. Enguany però, la temporada arriba amb una setmana de retard a causa d’unes resolucions judicials del Tribunal Suprem que apuntaven que el dia 15 d’agost, l’inici habitual, encara és època de cria. El sector no ha rebut la notícia gaire bé perquè s’asseguren que moltes guatlles ja han marxat de la zona i això repercutirà en la caça.

Són les 7.00 hores i un grup de caçadors lleidatans es prepara per iniciar la temporada de la mitja veda d’enguany. És el primer dia i no saben com ho trobaran, perquè aquest any la caça arriba amb una setmana de retard. Es deu a unes denúncies d’ecologistes que van fer a Madrid i Castilla la Mancha, i que el Tribunal Suprem va dictaminar a favor, on es deia que el dia 15, que és quan començava normalment, encara és època de cria. Aquesta demora no s’ha rebut massa bé pel sector.

Aquest retard pot haver provocat, tal com apunta la Federació Provincial de Caça de Lleida, que moltes aus hagin marxat ja cap a altres zones. De fet, aquest grup de caçadors ha estat estona caminant pels camps sense tenir sort perquè no els sortia cap guatlla. La paciència, però, al final ha donat uns bons resultats. I és que aquesta és una època de caça que el sector espera amb moltes ganes.

Tot i començar més tard, la temporada tindrà els mateixos dies a Lleida acabant el 15 de setembre i podent caçar els dijous, dissabtes, diumenges i festius. El límit d’espècies també es manté amb 20 guatlles i 8 tórtores per dia.

Marc Tàssies