Comencen les Activitats de Dinàmica Educativa del Pla d’Urgell

10/01/2018

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell i el Centre de Recursos Pedagògics han organitzat fins a 29 activitats per als 26 centres educatius de la comarca

Aquest dimecres s’ha donat el tret de sortida a les Activitats de Dinàmica Educativa del Pla d’Urgell amb la representació de “La camisa de l’home feliç” de la Companyia Zum-Zum al Teatre de l’Amistat de Mollerussa. Uns 560 alumnes de 16 centres educatius han gaudit d’aquest espectacle que els convidava a plantejar-se preguntes sobre la felicitat. Per primera vegada l’obra s’ha adreçat a alumnes de Cicle Superior de Primària, a diferència de les edicions anteriors on només s’organitzava representacions per als més petits.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, ha donat la benvinguda als infants i ha destacat que aquestes activitats han de servir per a conèixer millor i de primera mà el territori i adquirir coneixements en diferents aspectes culturals.

El programa d’Activitats de Dinàmica Educativa està organitzat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell i el Centre de Recursos Pedagògics i ofereix a les escoles un ventall molt ampli d’activitats complementàries al currículum escolar. Aquesta vint-i-unena edició presenta 29 activitats per a tots els nivells, des d’infantil fins a Batxillerat, en diferents àmbits com la música, anglès, medi ambient, tecnologia, ciència, història, art etc.

Una de les principals novetats és la “Maleta Pedagògica per la prevenció de residus”, pensada per a conscienciar els alumnes sobre el consum responsable i el problema del malbaratament. L’activitat està organitzada pel Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal i es dirigeix principalment a alumnes de primària d’entre 6 i 11 anys.

Una altra activitat que es presenta aquest any és un taller de Complements de Paper per aprendre a treballar el paper i cosir complements de moda. D’aquesta manera es donarà un valor afegit a les escoles que visitin el Museu de Vestits de Paper.

Les activitats seguiran durant els mesos de febrer i març amb teatre per infants i teatre en anglès. Un total de 26 escoles del Pla d’Urgell gaudiran d’aquestes 29 activitats durant l’any escolar.

Infolleida