Constitució de la Comunitat Energètica d’Ivars d’Urgell i Vallverd

27/01/2023

Amb 25 veïns i empreses, a les quals s’unirà el consistori

Ivars d’Urgell i Vallverd són els primers pobles de la comarca del Pla d’Urgell a crear una comunitat energètica, que ja compta amb els primers vint-i-cinc veïns i empresaris adherits. El consistori ho farà aviat, una vegada ho aprovi en un ple.

Aquesta entitat busca generar activitats que facilitin la transició energètica i l’autoconsum col·lectiu, tal com va explicar Víctor Costa, de Som Energia. El municipi va formar part d’una prova pilot juntament amb una dotzena més de localitats catalanes a través del projecte Singulars, subvencionat per la Generalitat, per a la creació d’aquesta comunitat que ara naix i que tindrà com a president Miquel Segura.

L’alcalde, Joan Carles Sánchez va destacar que això no només contribueix a la lluita contra el canvi climàtic, sinó que també promou la generació d’energia renovable de proximitat amb criteris d’igualtat, i permet ajudar famílies que pateixen pobresa energètica. L’autoconsum afavorirà instal·lar panells solars en teulades de cases particulars, equipaments i també granges.
Infolleida