Detenen Joan Reñé en una operació anticorrupció

02/10/2018

El president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra aquest dimarts al matí en el marc d’una operació anticorrupció.

El president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra en el marc de l’operació anticorrupció Boreas. S'han realitzat diferents escorcolls a la Diputació i a empreses com Inalba, a Mollerussa, o JM Gruas, a Alguaire. On un dels empresaris també hauria estat retingut.

El motiu dels escorcolls són els presumptes pagaments irregulars per al finançament de l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya. A més de Reñé, l’operació afecta a una vintena de persones més entre gent de la Diputació i responsables d’empreses.

Reñé, de 60 anys, ocupa el càrrec de president de la Diputació de Lleida des del 2011. També és alcalde de Fondarella des del 1987 i president del PDeCat a les comarques de Lleida. Entre el 2011 i el 2011 va ser diputat al Parlament i anteriorment, entre el 1995-1999 i el 2003-2011 va presidir el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Infolleida