Dos anys defensant les arbredes del Canal d’Urgell

01/05/2018

L’Assemblea també ha servit per presentar diferents projectes com el dels Amics i Amigues de la banqueta de Mollerussa o el pla de recuperació de la sèquia de Linyola

La plataforma Canal Viu, en defensa de les arbredes del Canal d’Urgell i entorn, ha celebrat la seva assemblea anual on s’ha parlat de les properes actuacions d’aquesta entitat que actualment ja compta amb el suport de 60 entitats, 15 de les quals són ajuntaments. Des de Canal Viu valoren positivament la feina feta en aquests dos anys d’activitat tot i que apunten en que encara hi ha molt per fer.

 

En l’assemblea també s’han presentat diferents projectes. Un d’aquests és el pla de recuperació de la sèquia de Linyola amb el qual es vol ficar en valor aquest entorn natural, on fins la data s’hi ha vist 8 espècies de peixos, dos d’ells en perill d’extinció i gairebé la meitat de les aus de Catalunya.

També s’ha presentat el projecte dels Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa, el qual va gaunyar l’última edició del concurs d’idees L’empenta i que consisteix en col·locar una tanca a la zona del Salt del Duran.

 

Des de Canal Viu creuen que la societat cada vegada està més conscienciada amb la necessitat de protegir aquest entorn natural i, tot i que encara falta suport institucional per part d’alguns ajuntaments, els consells comarcals i diputació, la plataforma continuarà treballant per crear complicitats.

Anna Berga