Dos estudiants de Linyola confinats a Holanda i Bèlgica cursant els seus estudis de màster

03/04/2020

La CRUE calcula que un 40% dels estudiants que han marxat a l'estranger s'han quedat al país on resideixen

Al voltant de 60.000 estudiants d’arreu de l’Estat espanyol estaven cursant aquest any estudis a l’estranger, la majoria amb beca Erasmus. També n’hi ha d’altres que es troben a fora estudiant un màster. Des de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles creuen que un 40% d’aquests estudiants han decidit quedar-se al país on viuen. És el cas del Xavier, de Linyola, que està estudiant un màster de Drets Humans a la Universitat de Tilburg. Des d’allí viu amb certa preocupació l’afectació que està tenint el virus a Catalunya i considera que a Holanda, les mesures de confinament són més flexibles. Només li queda entregar la tesi i el seu calendari acadèmic no es veurà afectat.

Un altre dels estudiants que ha decidit quedar-se és el Jaume, també de Linyola. Ell estudia un màster de música a Bèlgica i s’ha vist obligat a fer classes de forma telemàtica i creu que li posposaran els exàmens al setembre.

Els dos estudiants consideren que la crisi del coronavirus a Espanya s’hauria d’haver previst amb anterioritat i aplicar les mesures restrictives una o dues setmanes abans.
RICARD GÓMEZ