El 72% dels mollerussencs majors de 65 anys perceben que tenen una bona qualitat de vida

18/01/2019

Són dades de l’estudi que ha fet l’Ajuntament a més de mil persones. També destaca el fet que un 56% no fan cap activitat

El 72% dels mollerussencs majors de 65 anys, tenen la percepció de que tenen una bona qualitat de vida. Aquesta és una de les dades que recull l’estudi dut a terme l’any passat en el marc del programa No et quedis a casa, impulsat pel consistori amb l’objectiu de combatre l’aïllament , la solitud i la inactivitat en la tercera edat. Per realitzar l’estudi, s’ha fet un total de 1.107 entrevistes, una mostra “real” segons ha indicat l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona.

L’estudi també destaca el fet que el 56% dels enquestats no fa cap activitat física, cultural o social. En canvi, els que sí ho fan tenen un alt grau de satisfacció. El Casal Municipal per a la gent gran concentra el 28% d’aquestes activitats seguit de l’Espai Social i l’Albada, tot i que també hi ha un 25% que fan activitat sense estar vinculats a cap entitat.

L’estudi també constata la relació directa que hi ha entre la falta d’activitat de les persones i la seva percepció de solitud.

L’estudi també ha detectat que un 20% dels enquestats poden ser susceptibles de patir alguna situació de risc o vulnerabilitat mentre que un 44% no presenten cap indicador en aquest sentit. El consistori té previst publicar l’estudi a la seva pàgina web per a que pugui ser consultat per la població.

Anna Berga