El camp necessita més fred

03/01/2020

El camp espanyol ha perdut uns altres 1.700 autònoms durant l'any 2019, segons les últimes dades fetes públiques. La situació del sector s'agreuja cada vegada més perquè a banda dels abandonaments, el sector s'envelleix cada any i no hi ha un relleu generacional clar. Aquests dies, els agricultors miren molt el temps i el cel. Tot i que la plana porta més de deu dies sota la boira, asseguren que, pels fruiters, enguany falten encara unes 100 hores de fred. I és que, aquesta boira fa de nevera per uns arbres que tenen encara mancança de fred, unes cent hores per ser més exactes. Novembre i desembre han estat mesos més calorosos del normal i això pot provocar que s'avanci la floració i els riscos que això comportaria

I és que el sector de la fruita dolça és un dels més castigats per la situació general de l'agricultura. Les últimes dades parlen que al 2019 s'han perdut més de 1.700 autònoms més.

A l'espera del que passi amb la constició del govern central aquest dimarts, el sector demana l'aplicació de mesures urgents i especialment enfocades a una agricultura i una ramaderia que estan amenaçades de mort.

Infolleida