El Consell Comarcal aprova el primer Pla d’Igualtat de Gènere

12/08/2018

El document, aprovat en l’últim ple, defineix l’estratègia per assolir la paritat entre dones i homes.

El consell comarcal del Pla d’Urgell ja disposa d’un Pla d’Igualtat de Gènere, després que la sessió plenària realitzada el divendres 27 de juliol, aprovés el document elaborat pel mateix ens comarcal. El document presentat pretén ser l’eina fonamental i estratègica de l’organització per tal d’incorporar i promoure la paritat de gènere en la gestió i cultura organitzativa.

El Pla parteix d’una metodologia participativa i contempla diverses fases. S’ha elaborat una diagnosi de gènere per tal d’extreure conclusions sobre les diferents situacions de desigualtat que viu el personal de l’ens comarcal. Seguidament s’identificaran els objectius i les accions a desenvolupar. Aquí també s’inclou la redacció i elaboració final del mateix document. Finalment, s’aprovarà el document i es farà una avaluació i un seguiment de les accions i mesures proposades.

El document recull un total de 21 accions a desenvolupar entre les quals s’inclou la creació de la figura de l'agent d'igualtat, la realització d’accions formatives per a la plantilla i altres millores com l’adequació dels llocs de treball i espais compartits. També s’elaborarà i es difondrà una guia de llenguatge i imatge neutre o no sexista.

Infolleida