El Consell Comarcal del Pla d’Urgell presenta el seu estand de la Fira de Sant Josep, íntegrament dedicat a la recollida selectiva

14/03/2017

L’objectiu és fomentar la recollida selectiva, que ha disminuït en percentatge en els darrers anys a la comarca.

Un menjador d’una casa de color negre en el qual hi ha brossa acumulada i una paret vermellosa on s’hi situa una butaca. És el disseny que té com a objectiu conscienciar i mostrar que la tasca de reciclar les deixalles no és una cosa aliena o llunyana sinó que recau en el conjunt de la societat. Aquest és el disseny que lluirà l’estand del Consell Comarcal del Pla d’Urgell a la Fira de Sant Josep i estarà íntegrament dedicat a la recollida selectiva.

L’any 2016 a la comarca es van recollir selectivament el 42’24% dels residus, una xifra per sobre de la mitjana catalana, que es situa en el 38’93%, però que a la vegada és inferior a la d’altres anys on s’havia arribat fins al 55%. Tot i la davallada, l’any 2015, Fondarella, Linyola i El Poal es van situar, darrere Verdú, com els pobles amb un percentatge més alt de recollida selectiva de la província de Lleida.

A part dels costos mediambientals, a alguns pobles de la comarca se’ls hi ha pujat entre un 5% i un 6% la taxa d’escombraries a causa del baix índex en la recollida selectiva.

Anna Berga