El Consell Comarcal i el Departament de Treball signen un acord per impulsar un nou servei que garanteixi els drets de les persones LGBTI

05/12/2018

La previsió és que aquest any la majoria dels 105 ajuntaments de més de 20.000 habitants i dels consells comarcals disposin del Servei d’Atenció Integral (SAI)

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han subscrit aquest dimecres un acord per impulsar un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones LGBTI. El desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia contempla la creació d’aquests serveis, que faciliten atenció de qualitat i de proximitat a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El SAI del Consell Comarcal del Pla d’Urgell té com a objectiu principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGBTI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació local de les persones LGBTI de la comarca, dissenyarà estratègies de sensibilització i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes d’LGBTIfòbia.

Des del Departament s’està impulsant una xarxa de SAI que es coordina des de diferents àmbits: central, territorial i local. Actualment ja estan en funcionament el SAI Central de Barcelona, atès per l’Àrea LGBTI de la Direcció General d’Igualtat; els territorials ubicats als Serveis Territorials del Dept. A Girona, Barcelona, Lleida, Terres de l’Ebre i Tarragona, i els SAIS municipals (d’àmbit local o comarcal) de la Garrotxa, Reus, Osona/Vic, Torelló, Esplugues de Llobregat, Tarragona, Noguera, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Segarra i Segrià.

Segons la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, ‘la previsió per a aquest any és que la majoria dels 105 ajuntaments de més de 20.000 habitants i dels consells comarcals disposin d’un servei d’aquestes característiques”.

Infolleida