El Consell Comarcal xifra en un milió els danys dels últims temporals al Pla

18/02/2020

Des de l’ens comarcal reclamen solucions ràpides després que diversos municipis hagin rebut cartes de governació en què se’ls deneguen les ajudes, ja que els danys causats pels temporals no superen el 3% del pressupost.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafael Panadés, ha xifrat en un milió d’euros els desperfectes que van causar els temporals DANA i Glòria a la comarca. Assegura que hi ha molts alcaldes “inquiets” i “nerviosos” davant “la manca de resposta de les administracions”. L’única resposta que estan rebent alguns alcaldes de la comarca és una carta de governació, en què se’ls anuncia que no rebran cap ajuda perquè els danys causats pels temporals no superen el 3% del pressupost.

A l’espera  que s’aprovi un Reial Decret per afrontar els desperfectes, els diferents agents de la comarca estan pendents de la reunió del pròxim 27 de febrer, on hi participaran representants de la subdelegació del govern espanyol, del departament de territori, de l’ACA. Així com els presidents dels Consells Comarcals afectats i representants de la Diputació.

Des de l’ens comarcal també estan a l’espera que la Diputació aprovi els pressupostos del 2020 per saber la partida que dedica a arreglar camins i accessos danyats.

A. Mor i M. Rebull