El Lleida Llista estrena nova casa a Bell-lloc

03/09/2020

La plantilla fa el seu primer entrenament en aquest municipi, encara que prèviament van haver de netejar la pista

El Lleida Llista ha rebut aquest dimarts les claus de la que ha de ser la seua casa en els propers mesos, fins que pugui tornar a ser operatiu el pavelló Onze de Setembre, convertit en hospital de campanya per atendre, si és necessari, pacients del coronavirus. I com és habitual a l’entrar en una nova llar, el primer que va haver de fer la plantilla llistada van ser tasques de neteja.

Després de prendre la temperatura a tots els que havien d’entrar al recinte, i una vegada canviats en els dos vestidors que utilitzen, jugadors i tècnics van procedir a netejar la pista, sobre la qual van llançar un líquid per evitar que rellisqués. “Sembla una pista de gel!”, va exclamar Bruno Di Benedetto, que va ser el primer a provar l’estat de la pista. 

“Almenys ja hem començat”, va valorar el tècnic, Albert Folguera. “Ens ha costat 20 minuts començar l’entrenament perquè hem hagut de netejar la pista, també hem hagut de tirar líquid perquè no rellisqués tant, hi ha gent treballant al pavelló... però almenys ens estem entrenant, que és el que em preocupava més”, afegia el tècnic. “La pista estava molt bruta. Des del març que no s’havia netejat i amb la pista bruta és impossible entrenar-nos”, valorava.

Els jugadors es van trobar, a l’arribar al pavelló, amb un operari que pintava les parets del recinte. Jaume Galan, president del Club Patí Bell-lloc, que va rebre els llistats per explicar-los el funcionament del pavelló, comentava que “cal posar tot el que es necessita per jugar a l’Ok Lliga”.

Es tracta d’elements que no s’exigeixen en els partits del Club Patí Bell-lloc, ja que juga a Primera Catalana. Cal instal·lar la connexió necessària per permetre la retransmissió de partits en streaming, també cal muntar una tarima per a les càmeres de televisió, s’han de col·locar els marcadors de temps de possessió i megafonia, a més d’arreglar les tanques i pintar la pista, una cosa que es farà durant els propers divendres, dissabte i diumenge. Una vegada assentats a la nova instal·lació, Folguera va destacar que “ara hem de trobar la normalitat i fer que aquesta sigui la nostra pista, casa nostra. I que no hàgim de pensar en res més”.

Sobre la temporada i el risc que s’hagi de tornar a cancel·lar, Folguera va dir que “hem d’anar dia a dia, setmana a setmana. El que pot passar no ho sap ningú i, per tant, no podem mirar més enllà del que hi ha. Si ens entrenem, estem a gust i fem les coses bé... després el que arribi, arribarà. No podem pensar en res més”.

D’altra banda, el Llista ja ha jugat dos partits a hores d’ara, tots dos contra l’Igualada a la Lliga Catalana, competició en la qual es va classificar l’equip de l’Anoia. Folguera ja n’ha tret conclusions: “Sí, després de sis mesos s’ha notat moltíssim la inactivitat. Tinc una idea de joc i si la posem en pràctica podem donar alegries. S’han de canviar algunes coses, hem de ser més intensos i més ràpids i sortir a la contra”, va explicar.

A més, va animar l’afició del Lleida que, si les autoritats sanitàries ho permeten en algun moment de la temporada, vagi al pavelló de Bell-lloc a veure els partits de l’equip.

“Si poden entrar, que vinguin tots els que puguin. És un pavelló petit i nececessitem trobar-nos-hi a gust durant la competició”, va concloure l’entrenador del Llista.

EVA CORTIJO