El ministeri de Medi Ambient, compromès amb la modernització del Canal d’Urgell

09/01/2020

El secretari d’Estat de Medi Ambient del Ministeri per a la Transició Ecològica ha visitat aquest matí la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell. Morán, acompanyat de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha valorat molt positivament el projecte de millora del canal que està previst que comenci a executar-se a finals d’aquest 2020

En la seva visita a la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell, el secretari d’Estat de Medi Ambient del Ministeri per a la Transició Ecològica, Hugo Morán ha conegut de primera mà el projecte de modernització del canal. Morán n’ha lloat el caràcter “innovador i integrador de totes les variables d’adaptació al canvi climàtic”, a la vegada que ha explicat que és un exemple per  ser implantar a la resta del territori. Tot i això, no ha concretat les ajudes que destinarà el seu ministeri per realitzar el projecte.

Per la seva banda, el president de la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell ha assegurat que està previst que les obres, amb un pressupost total de quasi 1.300.000.000 euros, puguin començar a finals d’aquest mateix any.

El projecte té com a objectius principals millorar la rendibilitat de les explotacions, augmentar la sostenibilitat i millorar la seguretat en l’abastiment d’aigua.

Mariona Rebull i Martí