El No Surrender Festival de Vilanova de Bellpuig reuneix aquest diumenge als músics menors de 16 anys per assajar

03/06/2019

Per tal de facilitar la interpretació de la cançó 'Glory Days' el director artístic del certamen convoca els joves per preparar el tema per seccions instrumentals

El No Surrender Festival de Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell) reunirà aquest diumenge als músics menors de 16 anys en la segona edició del 'No Surrender Kids'. El director artístic del certamen, Antoni Tolmos, planteja la jornada amb l'objectiu de facilitar als més joves la interpretació de la cançó 'Glory Days' assajant-la primer per seccions instrumentals i després col·lectivament. Tot plegat per tal que el 29 de juny se sentin còmodes en l'actuació que tindrà lloc al festival d'homenatge a Bruce Springsteen, que ja compta amb més de 500 músics inscrits d'arreu del món. Està previst que hi hagi participants d'Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Holanda, Suïssa, Estats Units i Austràlia. Aquesta tercera edició del festival compta amb la col·laboració del club de fans del 'Boss' més important d'Europa.
El No Surrender Festival convoca el proper diumenge 9 de juny als joves d'entre 5 i 15 anys per assajar la cançó 'Glory Days' de Bruce Springsteen, que interpretaran el dia 29 de juny un miler de músics a la tercera edició del No Surrender Festival de Vilanova de Bellpuig. La del diumenge serà una sessió d'assaig per seccions que anirà a càrrec del director del festival, Antoni Tolmos i que tindrà lloc a la zona esportiva de Vilanova de Bellpuig.

En el marc del No Surrender Kids es presentarà la rèplica de la guitarra de Bruce Springsteen, fabricada pel lutier de les Borges Blanques Juan Yeste, i que se sortejarà el dia del festival. La recaptació que s'obtingui amb el sorteig de l'instrument es donarà a ACUDAM, entitat del tercer sector del Pla d'Urgell, dedicada a l'atenció i a la millora de la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. 

Segons explica Josep Maria Pons, l'impulsor del certamen que arriba a la tercera edició, el ritme de les inscripcions continua essent molt alt, amb més de 500 músics inscrits, i el 70% de participants que són nous, tant d'arreu de l'estat espanyol com l'estranger. Després de l'enregistrament de 'Glory Days', està prevista l'actuació del grup tribut a Bruce Springsteen, Segrio Gisbert & The Jacks, una formació considerada la millor banda tribut d'Europa.

D'altra banda, Pons està convençut que Bruce Springsteen visitarà enguany el festival i ha avançat que el 17 de juny membres de l'organització tenen una cita amb Steve Van Zandt, 'Little Steven', guitarrista del 'Boss', a Barcelona, al qual li faran arribar un cop més la invitació perquè Springsteen s'atansi al festival.

L'interès pel No Surrender Festival ha creuat fronteres i alguns músics ja han demanat les dates de celebració de l'edició de l'any 2020, segons ha revelat Pons. Les inscripcions del festival, que tornarà a situar aquesta petita localitat de Pla d'Urgell al món, s'han de formalitzar al web www.nosrurrenderfestival.com i tenen un cost de 21,20 euros.
ACN