El Palau d’Anglesola acollirà l’acte central a Lleida del Mulla’t

29/06/2018

La 25ena edició del Mulla't destinarà els fons que es recullin a la investigació de l'esclerosi infantil. El 8 de juliol, mig miler de voluntaris i gairebé 120 piscines col•laboraran a la demarcació de Lleida en la iniciativa

L'esclerosi múltiple infantil centra la 25a edició del Mulla't d'enguany. Tot i ser una malaltia que afecta majoritàriament als adults, fins a un 10% dels casos es diagnostiquen en menors de 18 anys. Actualment, a les comarques de Lleida de les prop de 550 persones amb esclerosi múltiple, una desena són nens i nenes. Els especialistes diuen que cal més finançament per investigar casos infantils que no han estat diagnosticats. Amb l'objectiu d'aconseguir-los i d'informar les famílies, se celebra enguany el Mulla't.

Prop de 120 piscines de la província i mig miler de voluntaris participaran en aquesta campanya solidària el dia 8 de juliol. La trobada principal es farà al Palau d'Anglesola, on es preparen un seguit d'activitats com ara un dinar i un berenar solidari, una tirada de bitlles i una exhibició d'aquagym, més enllà de la remullada a les piscines. Tots els veïns s'hi han implicat.

Aquesta 25a edició compta amb una nova cançó creada pel grup musical Macedònia, que ha volgut contribuir en la causa. A més, tothom qui vulgui col·laborar més enllà de llençar-se a l'aigua o adquirir els productes de marxandatge, pot comprar oli del Mulla't al supermercat o consumir aliments de la cadena de congelats La Sirena, que destina un 20% del cost que paga al client de dos productes: la quinoa i les mongetes tendres.

Marc Tàsies (Lleida TV)