El Palau d'Anglesola fa un homenatge al bomber Ramon Espinet

01/09/2019

Amics, familiars i companys han pogut escriure un missatge en record de la seva persona en una alzina plantada per a l'ocasió

Centenars de persones han fet homenatge a Ramon Espinet, veí del municipi del Palau d’Anglesola i bomber que va perdre la vida fa deu anys a l’incendi de l’Horta de Sant Joan.

L’acte ha començat amb la 35a edició de la Marxa Cicloturista, una biciletada que enguany ha tingut com a parada el parc de bombers de Mollerussa. Allà s’ha celebrat un esmorzar popular i els ciclistes participants han tingut l’oportunitat de descobrir els elements que recorden a Espinet. Tanmateix, s’ha explicat el funcionament del parc i els més petits de la jornada han aprofitat l’experiència per pujar als camions dels bombers.

Després d’agafar forces, veïns i bombers s’han desplaçat cap a l’Avinguda Ramon Espinet per a inaugurar el canvi de nom del vial urbà, on els hereus i pubilles del municipi han descobert la placa amb el nom de l’avinguda.  Durant l’acte, familiars, amics i companys del cos de bombers han escrit diferents missatges en record de la seva persona en una alzina plantada per a l’ocasió.

Arran del desè aniversari de la seva mort, el municipi del Pla d’Urgell ha dedicat altres actes a recordar la feina dels bombers i la figura d’Espinet. D’aquesta manera, alguns veïns van participar en la cursa commemorativa del 21 de juliol a l’Horta de Sant Joan.

Alba Mor