El Pla d'Urgell vol millorar la recollida selectiva amb un sistema d'obertura digital

07/06/2021

La prova pilot s'està implementant aquest mes de juny a Sidamon, Vilanova de Bellpuig i El Palau d'Anglesola

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha iniciat una prova pilot pionera a la província amb la qual pretén incrementar el percentatge de recollida selectiva. En concret, es tracta d’un nou sistema d’obertura digital dels contenidors, que permetrà obtenir més dades sobre la recollida selectiva de cada habitatge. Aquest divendres, el programa XXII de Lleida Televisió tractarà temes de sostenibilitat i ampliarà aquest nou mètode implantat al territori.

OFF
A partir d’aquesta setmana, els veïns i veïnes de Sidamon que vulguin llençar les deixalles hauran de portar una targeta identificativa o una aplicació al mòbil per obrir el contenidor. Es tracta d’un nou sistema impulsat pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell amb l’objectiu d’obtenir més dades sobre la recollida selectiva i arribar als nivells demanats per la Unió Europea, que s’ha fixat assolir la xifra del 50% de reciclatge a cada municipi al 2025.

(Declaració Roser Boldú – Tècnica del Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla d’Urgell)

De moment, aquest nou sistema només afecta a les fraccions d’envasos lleugers, rebuig i orgànica. Els usuaris podran saber de forma instantània les vegades que han obert cada contenidor.

(Declaració Roser Boldú – Tècnica de Medi Ambient del Consell Comarcal del Medi Ambient)

El Consell Comarcal pretén ampliar aquesta prova pilot als municipis de Vilanova de Bellpuig i El Palau d’Anglesola. En total, afectarà a 75 contenidors.
RICARD GÓMEZ