El Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal bat un nou rècord de participació amb 90 obres

19/02/2019

El guanyador o guanyadora del certamen es donarà a conèixer el proper 1 de març

El Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal arriba aquest proper mes de març a la seva 21a edició i ho fa amb un estat de salut immillorable. El certamen ha rebut un total de 90 obres originals, un nou rècord que desbanca el que es va aconseguir en l’edició passada, que va comptar amb 62, i que posa de manifest el seu prestigi. La majoria de les obres provenen de Catalunya tot i que també n’hi ha del País Valencià i Les Illes Balears així com de Bèlgica, Àustria i Andorra.

El jurat el formen els autors Àngels Marzo, Jordi Pàmias, Jaume Pont, Joan Cornudella i Ramon Rubinat. El premi està dotat amb 3.000 euros així com la publicació de l’obra dins la col·lecció “La Suda” de Pagès Editors. El guanyador o guanyadora es donarà a conèixer el proper 1 de març en el decurs d’un sopar que es celebrarà al restaurant Resquitx de Golmés. L’acte comptarà amb la participació de la Consellera de Cultura, Laura Borràs, qui coneix bé l’obra de Maria-Mercè Marçal.

Durant la vetllada, en la que s’espera l’assistència d’unes 400 persones, també es durà a terme una lectura de poemes de la darrera edició del Premi de Poesia El Sol del Pla, que enguany anirà a càrrec de 10 alumnes de l’Escola El Carme de Mollerussa.

 

 

Anna Berga