El premi de poesia Maria-Mercè Marçal es queda al Pla d’Urgell per primera vegada

29/02/2020

Amb el poemari titulat “Ulls de Cugula”, el professor i escriptor de Mollerussa Jaume Suau ha guanyat el Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal. El recull de Suau ha estat escollit entre quaranta-vuit propostes presentades al concurs.

Després de 22 edicions, un escriptor del Pla d’Urgell s’endú per primera vegada el Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal. El guardonat ha estat Jaume Suau, nascut a Mollerussa el 1958, és doctor en psicopedagogia per la Universitat de Lleida, ha estat mestre de català, professor de la UdL i coordinador pedagògic a l’Institut la Serra de Mollerussa. Jaume Suau, que ha aconseguit el reconeixement per l’obra “Ulls de Cugula”, ha volgut reivindicar la poesia com a element terapèutic. El jurat, format per cinc personalitats del món de la literatura, ha escollit l’obra entre quaranta-vuit propostes presentades.

Durant la vetllada literària, la periodista i subdirectora de SEGRE, Anna Gómez i Marsol, ha estat l’encarregada de llegir la glossa de l’acte, que també ha comptat amb la intervenció del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, que ha qualificat d’èxit la trajectòria del premi.

Jaume Suau és el tercer lleidatà que guanya el premi dotat amb 3.000 euros i “Ulls de Cugula” serà publicada dins la col·lecció La Suda de l’editorial Pagès Editors.

Mariona Rebull i Martí