El primer cap de setmana de vacances es converteix en operació de no sortida

06/04/2020

L'autovia, completament buida, es suma a la inactivitat dels polígons | Algunes famílies reclamen que els nens i nenes puguin sortir de casa durant el confinament

Així de buida s’ha pogut veure durant aquest cap de setmana l’autovia A-2. Una imatge inusual quan ens trobem en plena operació sortida de Setmana Santa, en què la gent aprofita per anar de vacances o a les segones residències. De fet, la policia catalana ha desplegat al voltant de 200 controls arreu de Catalunya per evitar aquests desplaçaments. Els infractors s’enfronten a multes que van des dels 600 fins als 30.000 euros.

Mentrestant, l’activitat també està aturada als polígons industrials. Entrem en la segona setmana en què el govern espanyol ha dictat que només poden treballar els serveis essencials. Això ha provocat que 4.500 empreses de la demarcació de Lleida hagin fet un ERTO, afectant al voltant de 25.000 treballadors.

Al mateix temps, aquest confinament també provoca cert neguit per a molts pares i mares que veuen que els seus fills petits no poden sortir de casa. Des de les xarxes socials, hi ha molts usuaris que reflecteixen la seva indignació: “Si som capaços de deixar un metre i mig a la cua de la compra, som capaços de sortir a fer exercici o passejar amb els nens garantint el distanciament social”. “Nosaltres ho portem bé amb dos petits, però sé de moltes famílies que no tenen ni balcó i són molts en un pis petit. Els nens han de sortir, no cal que tinguin contacte amb ningú, només passejar a l’aire lliure”.
A l’expectativa si les mesures són menys restrictives, caldrà esperar almenys fins al dia 26 d’abril per sortir de casa. Ja hauran estat 43 dies de confinament.
RICARD GÓMEZ