El sector de la fruita dolça de Lleida considera insuficient la reforma de la cadena alimentaria aprovada aquest dimarts pel consell de ministres

26/02/2020

El sector de la fruita dolça de les terres de Lleida s'ha mostrat insatisfet amb la reforma de la cadena alimentaria aprovada per decret llei aquest dimarts pel consell de ministres. La consideren insuficient perquè continua sense protegir el pagès. Creuen que les sancions imposades seran fàcils d'evadir al•legant malbaratament alimentari. I pel que fa a la valoració dels preus mínims de venda exigeixen que sigui el mateix productor qui els marqui perquè coneix bé les seves despeses.

En aquest sentit Unió de pagesos alerta que aquest reial decret protegeix la venda nacional en botigues i supermercats però no té en compte la xarxa de mercats públics majoristes, com Mercabarna, que venen a comissió ni tampoc les exportacions que representen més del 80 % de la producció lleidatana i reclama seguir la directiva europea que obliga sempre a fixar un preu. Perquè de no fer-hi diuen que continuaran mobilitzant-se.

UP també considera indispensable transformar AFRUCAT en una plataforma comercial que unifiqui totes les empreses 
lleidatanes per evitar preus competitius i tenir poder de negociació amb les grans distribuïdores.
Núria Sirvent