Els alumnes de l'Ignasi Peraire i Les Arrels visiten la Cúpula Gustum

07/11/2018

Aquesta iniciativa té l'objectiu de donar a conèixer com, qui i on es produeixen els aliments que diàriament consumim

Els alumnes de les escoles Ignasi Peraire i Les Arrels de Mollerussa han visitat La Cúpula Gustum que durant un dia s’ha instal·lat a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell. Aquesta proposta pedagògica, que coordina l’Associació Leader de Ponent, té l’objectiu de donar a conèixer com, qui i on es produeixen els aliments que diàriament consumim a través de diferents continguts audiovisuals que es projecten dins un espai inflable i semiesfèric i que proporciona als alumnes una experiència immersiva de 360º.

Enguany i com a novetat, els infants han pogut aprofundir en la temàtica a partir d’un seguit d’activitats i jocs. Per exemple, interpretant diverses taules i mapes han pogut conèixer en quina comarca de Catalunya es produeix més oli o en quina hi ha més ramaderia bovina.

La iniciativa de la Cúpula Gustum va néixer l’any passat i en el seu primer any va rebre més de 8.000 visites d’una seixantena d’escoles i mitja dotzena de fires d’arreu de Catalunya. Enguany, ja hi ha passat 2.800 persones des de l’octubre i està previst que la Cúpula continuï viatjant, durant els pròxims mesos, per diferents indrets de Catalunya.

Anna Berga