Els bars i restaurants, els més afectats per les noves mesures

14/10/2020

Un restaurant de Fondarella en valora el tancament posant de relleu que el servei a domicili no cobreix les despeses

El PROCICAT ha aprovat aquest dimecres suspendre durant 15 dies l’activitat de bars i restaurants a tota Catalunya. Des del sector encaixen aquesta nova mesura amb molt poc marge de maniobra i creuen que paguen els plats trencats de l’increment del risc de rebrot. Només podran donar servei a domicili, la qual cosa consideren que en la majoria de casos no s’amortitza la inversió. La patronal ha anunciat que recorrerà aquesta decisió del govern.

El pla de Salut també restringeix al 50% les zones comunes en hotels i que els seus restaurants només puguin oferir servei als clients de l’establiment.

Entres les altres mesures destaca la limitació al 50% de l'aforament en actes culturals i d’un 30% en comerços i mercats. També es preveu la suspensió de congressos, convencions i fires i es prohibeix l’activitat esportiva no professional i d’àmbit autonòmic durant el cap de setmana. Totes aquestes mesures estaran en vigor si el TSJC ho avala aquest dijous.

L'objectiu és reduir la mobilitat social i és per això que es recomana evitar aquelles accions que no siguin imprescindibles, sobretot si es tracta de barrejar-se en grups de convivència diferents.
RICARD GÓMEZ