Els Mossos detenen dues persones a Torregrossa per vendre desenes de caravanes amb la documentació falsificada

11/07/2023

Rebaixaven el pes dels vehicles per estalviar-se la matriculació, l’assegurança, el canvi de nom i passar per la DGT

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dijous passat un home de 39 anys i una dona de 41 anys, tots dos residents a Torregrossa, que haurien falsificat les fitxes tècniques de desenes de caravanes i després les haurien venut mitjançant portals d'internet de compravenda. Concretament, els agents han detectat 40 vendes en un any de vehicles de característiques similars que ara estan investigant. Segons la policia, els detinguts rebaixaven el suposat pes de les caravanes per sota dels 750 quilograms amb l'objectiu d'evitar la matriculació, l'assegurança, el canvi de nom i passar per la Direcció General de Trànsit (DGT) o una gestoria.

La investigació es va iniciar el passat mes de juny quan una estació d'inspecció tècnica de vehicles va detectar la fitxa tècnica d'un vehicle, tipus caravana, presumptament manipulat i va alertar als Mossos. Els agents del Grup de Recerca i Documentació de Lleida van constatar la seva falsificació i van detectar que la caravana es venia en un portal de compravenda en què hi havia tres perfils que correspondrien a una parella de residents a Torregrossa.

Després de corroborar que els sospitosos ja havien venut una caravana amb la documentació falsificada al mes de febrer, els agents van tenir coneixement que el passat dijous dia 6 anaven a materialitzar una altra venda davant un magatzem de la seva propietat a Torregrossa. La policia va esperar prop de l'indret fins que els venedors van arribar al punt de venda. Aleshores, els agents es van identificar i van detenir l'home i la dona com a presumptes autors d'un delicte d'estafa i falsificació de document públic.

A més, el venedor, que havia arribat fins al lloc en vehicle, també va ser denunciat penalment per donar positiu per cocaïna en la prova de detecció de drogues.

Tot seguit, els Mossos van escorcollar el magatzem dels detinguts on es van localitzar 4 caravanes, 14 plaques descriptives dels fabricants de caravanes amb pes superior a 750 kg, restes de paper similar al de les fitxes tècniques, dos ordinadors, una impressora, una màquina per plastificar documentació i dos telèfons mòbils.

Un cop analitzades les xarxes socials, els Mossos han comprovat que els detinguts haurien venut unes 40 caravanes en un any. La investigació continua oberta i no es descarta que ambdós estiguin implicats en altres operacions fraudulentes similars.

Tant l'home, amb antecedents, com la dona van quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.

ACN