Èxit de participació per descobrir les històries ocultes de Bellvís

10/08/2019

Tenint en compte l’èxit d’aquesta iniciativa i el fet que molta gent del municipi i també de fora no s’han pogut inscriure, el consistori preveu afegir noves dates de cara al setembre

L’anella de Cal Bufalà de Bellvís és, sens dubte, un dels elements més significatius i coneguts pels habitants del municipi degut a la llegenda que l’envolta. Tot i això, són pocs els veïns que coneixen la història que s’amaga darrere el pany de la porta que es troba a escassos centímetres de la famosa anella. Es tracta d’un pany amb forma d’àliga, un símbol amb el que els nobles que vivien a la casa es declaraven antiborbònics.

Aquesta és només una de les curiositats i històries que han pogut descobrir la vintena de persones que han participat a la primera jornada de La Bellvís Oculta. A través d’una passejada pel municipi, el president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, Jaume Suau, ha explicat algunes de les històries més desconegudes que amaguen els carrers i façanes de Bellvís. Unes històries que moltes vegades, inclús són desconegudes pels mateixos bellvisencs i bellvisenques.

La cita es tornarà a repetir els divendres 16 i 23 d’agost amb totes les places ja exhaurides. Tenint en compte l’èxit d’aquesta iniciativa i el fet que molta gent del municipi i també de fora no s’han pogut inscriure, el consistori preveu afegir noves dates de cara al setembre.

Anna Berga