Famílies de la llar d’infants de Linyola es queixen per la manca de places

12/08/2020

Sis nens i nenes de Linyola s’han quedat sense plaça el curs vinent a la llar d’infants el Sitjaret de Linyola. Aquest fet ha provocat indignació entre les famílies, que asseguren que ja van tenir el mateix problema el curs passat i acusen l’ajuntament de “passivitat”. Per la seva banda, el consistori aposta per ampliar el centre en un futur i asseguren que estan en diàleg constant amb l’AMPA per trobar solucions.

L’augment de la natalitat a Linyola ha provocat que la llar d’infants municipal, el Sitjaret, no pugui encabir tots els infants del municipi. Com a consecüència i després d’un procés de selecció, sis nens i nenes de Linyola s’han quedat sense plaça, provocant la indignació entre les famílies, que asseguren que el problema ja ve de l’any passat i  acusen l’ajuntament de no haver actuat amb diligència.

També critiquen que l’aula prefabricada que es va instal·lar l’any passat no hagi servit per resoldre el problema. Davant d’aquesta situació, han enviat una carta al departament d’Educació per reclamar solucions i denunciar presumptes irregularitats en el procés de selecció.

En declaracions al diari Segre, l’alcalde de Linyola, Àlex Mases, ha assegurat que són conscients del problema i que estan en diàleg constant amb l’AMPA per trobar solucions. Unes solucions que segons apunta, suposaran ampliar l’equipament en un futur. Mases també ha remarcat que el procés de selecció es va aprovar per unanimitat en un ple i va comptar amb el vistiplau de l’AMPA.

Mariona Rebull i Martí