Gonzalo Boye: “Hi haurà una tercera OEDE un cop surti la sentència del Suprem”

10/10/2019

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, creu la sentència està llesta i que serà dura | Ho ha dit en el marc de les Aules d’Extensió Universitària de Linyola

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha assegurat que Llarena cursarà una tercera OEDE en contra dels independentistes que estan a l’exili un cop surti la sentència del procés. “El jutge es pensa que amb 90 dies tindrà els polítics catalans de tornada amb una tercera OEDE. No només no serà així, sinó que el procés serà més llarg del que es pensa”, ha assegurat. Boye també ha remarcat que la sentència del Suprem està llesta i preparada i que sortirà abans del 16 d’octubre, dia en què es compliran dos anys de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Preguntat per la duresa de la sentència ha comparat que si el Suprem “és capaç de condemnar a nou anys als joves d’Altsasu, ens podem esperar el pitjor”.

L’advocat ha fet aquestes manifestacions en el marc del cicle de ponències de les Aules d’Extensió Universitària que han començat aquest dijous a Linyola. Boye ha esmentat que aquesta vegada la euroordre no serà retirada sinó que “serà tombada pels propis fets que els imputen”. “La rebel·lió i la sedició no estan dins dels delictes catàleg que permetria als Estats extradir als polítics catalans. Per exemple, a Alemanya els fets descrits per Llarena no estan constituïts de cap delicte”, ha dit. Ha conclòs que a “Europa expressar una opinió (votar) no és un delicte”.

Gonzalo Boye ha estat el cervell jurídic que ha portat el cas no només de Carles Puigdemont sinó de tots els polítics catalans a l’exili, inclòs el del raper Valtònyc. L’advocat va treballar i assessorar des d’un primer moment a Meritxell Serret, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i el propi Puigdemont, a qui va aconseguir alliberar quan va ser empresonat a Alemanya. També ha assessorat jurídicament a Clara Ponsatí quan aquesta va decidir traslladar-se a Escòcia.

La ponència no ha acabat amb un “y ahí lo dejo”, tuit que el va fer famós i que dona nom al seu llibre però ha finalitzat reflexionant que “s’ha perdut el respecte entre Espanya i Catalunya. Quan abans es recuperi aquest respecte, abans es trobarà una solució al conflicte”.

Ricard Gómez