Jordi Trepat i Elisa Lladós, primers guanyadors de la Cursa i Marxa del Pou Bo de Torregrossa

24/03/2019

La cita s’ha estrenat aquest diumenge a la Lliga Ponent convocant 400 participants entre les dos curses programades i la caminada. Albert Vall i Geovanina Mihaes han estat els guanyadors a la prova curta.

Jordi Trepat i Elisa Lladós han estat els primers en inscriure el seu nom al palmarès de la Cursa i Marxa del Pou Bo de Torregrossa, al Pla d’Urgell, una cita que s’ha estrenat aquest diumenge al calendari de la Lliga Ponent. Ho ha fet convocant 400 participants entre totes les seves propostes, dos en forma de cursa (10 i 5 kilòmetres), amb 175 corredors, i una de caminada (7), amb 225 caminants.

Lo Graner de Torregrossa ha estat el punt de trobada d’una jornada que comptava amb l’organització de l’Associació del Pou Bo amb la col·laboració de Boira Experience i de l’Ajuntament de la població. La Cursa i Marxa del Pou Bo han transitat per pistes del Pla d’Urgell sense dificultat tècnica, amb un 80% sobre terra i un 20% sobre asfalt, i pensades per oferir recorreguts ràpids.

A la cursa llarga, de 10 kilòmetres i amb un desnivell acumulat positiu de 82 metres, en homes el vencedor masculí ha estat Jordi Trepat (Xafatolls), actual campió de les Mitges de Ponent, que ha marcat un temps de 34.57 amb el qual ha superat Alejandro Renales (Clos Pons Thai Runners), segon amb 37.15, i José Luis Pascual (Sícoris), tercer amb 37.36. En dones, l’actual campiona de la Lliga Ponent, Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners) ha donat un nou pas de cara a revalidar el seu títol en imposar-se amb un crono de 44.04, seguida de Patrícia Martínez (AA Els Tres Tossals), segona amb 46.36, i de Maria Anguita (Twokades pel Running), tercera amb 46.53.

A la prova curta, de 5 kilòmetres i amb 20 metres de desnivell, el guanyador masculí ha estat Albert Vall (Esports Truga) amb un registre de 17.59, pel davant de Jon Fernández (At. Torregrossa), segon amb 18.21, i de Joan Rosell (CC Alcover), tercer amb 18.43. En l’apartat femení, triomf de la independent Geovanina Mihaes amb 22.46, seguida de María de los Ángles Castillo (CA Fraga-Bajo Cinca), segona amb 23.12, i de Pilar Masbernat (Xafatolls), tercera amb 23.23.

Els participants han pogut gaudir d’avituallaments amb productes de proximitat, ecològics i saludables, assessorament de fisioteràpia a l’arribada, guarda-roba, dutxes i WC, servei de bar, entrepà i parc infantil amb monitors, a més d’entrar en el sorteig d’obsequis i endur-se com a regal un buff de la marca Buff i altres detalls.

La Cursa del Pou Bo tenia com a objectius promoure la pràctica saludable de l’esport, incentivar hàbits de vida saludables, conscienciar de la necessitat del respecte i cura del propi cos, afavorir el coneixement i respecte de l’entorn, realçar i positivar la boira com a fenomen meteorològic singular de les terres de Ponent, destacar el valor ecològic dels espais que rodegen les proximitats de la cursa i conscienciar del valor dels productes propis i propers.

Infolleida