La 1a Jornada Pro Banqueta plantarà 150 arbres a la banqueta del Canal d’Urgell

09/10/2018

A l’acte també s’inaugurarà una tanca que envolta tota la zona del Salt del Duran

Mollerussa celebrarà, el diumenge 28 d’octubre, la primera jornada Pro Banqueta de la comarca. Durant el matí hi haurà una caminada popular i un esmorzar solidari a més de la inauguració de la tanca perimetral que envolta tota la zona del Salt del Duran. El punt central de l’aplec serà la plantada de 150 plataners a la banqueta de la zona de la Carrerada, una acció reivindicada des de fa anys des de diferents entitats i que ara es durà a terme gràcies a la recent creada associació Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa al Salt del Duran i a la col·laboració de la Casa Canal, a més dels ajuntaments de Mollerussa i Golmés.

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que en els darrers anys quan es parla de banquetes acostuma a ser perquè es tallen arbres i ha destacat que aquesta acció permetrà recuperar un tram del passeig de la banqueta.

Cal destacar que la tanca que envoltarà el Salt del Duran va ser el projecte guanyador en la darrera edició del concurs popular L’espenta. Ara el projecte es podrà dur a terme gràcies als prop de 750 euros que va aconseguir el certamen i a una dotació del consistori de 3.600 euros.

Anna Berga