La biblioteca torna al carrer els dimecres i divendres de l’estiu amb sessions de contes per captar públic familiar

29/06/2022

La plaça de Manuel Bertrand acollirà les 10 activitats programades, les quals inclouen dos tallers a La Reserva art truck de Solaç

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila tornarà a sortit al carrer a l’estiu per acostar l’oferta del servei al públic familiar, una iniciativa que va estrenar l’any passat amb motiu del 25è aniversari i que va tenir una bona acollida, ja que se’n van gaudir una mitjana de 30 famílies per jornada. Enguany s’ha programat de nou 10 sessions en dimecres i divendres des de les 6 fins les 8 de la tarda a la plaça de Manuel Bertrand i el tret de sortida és aquest divendres dia 1 amb el taller lliure de pintura a La Reserva art truck de Solaç.

L’objectiu és regalar experiències relacionades amb la literatura infantil i juvenil fent uns tastets dels laboratoris de lectura que s’ofereixen al llarg del curs escolar a la biblioteca. Per això, es traurà al carrer una selecció de llibres sobre temàtiques tan diverses com la casa, el mar o els monstres, entre altres. A banda de poder consultar-los en un espai delimitat amb catifes, els assistents també podran escoltar diversos contes “a cau d’orella” que seran explicats per personal de la biblioteca. Així mateix, s’enduran de regal un llibret amb les recomanacions fetes pels especialistes en literatura infantil i juvenil, Glòria Gorchs i Joan Portell, en el marc del programa Municipi Lector per motivar el gust per la lectura.

La resta de sessions programades a banda de la d’aquest divendres dia 1 tindran lloc els dies 6, 8, i 13 de juliol, en la primera tongada abans de les vacances, i els dies 17, 19, 24, 26 i 31 d’agost així com el 2 de setembre en la segona. Per aquest darrer dia i com a tancament de l’activitat, s’oferirà un tallar de construcció lliure de peces de fusta també a càrrec de La Reserva art truck de Solaç. Val a recordar que la Biblioteca Comarcal Jaume Vila tanca per vacances des del 14 de juliol fins al 15 d’agost, com ve sent habitual en els darrers anys.

Concert a la terrassa amb Uënsdei dijous 7 de juliol
 A banda d’aquesta programació, la biblioteca, i en concret la seva terrassa, acollirà el pròxim dijous 7 de juliol a dos quarts de 9 del vespre el concert del grup Uënsdei, el qual oferirà un repertori de Cançons C@antades. Aquesta activitat forma part de la programació de les Nits d’estiu, que té el tret de sortida aquest divendres amb l’Open Night, la festa comercial en la qual els comerços obren de matinada i s’ofereix un seguit d’activitats de dinamització prèvia

Infolleida