“La Caixa” col·labora amb l’Ajuntament per promoure l’actualització tecnològica del Casal per a la Gent Gran

26/11/2021

La fundació aporta 15.000€ a través de CaixaBank que permetran adquirir ordinadors, tauletes tàctils i una millora de la connectivitat

L’Ajuntament de Mollerussa promourà l’actualització tecnològica del Casal Municipal per a la Gent Gran gràcies a la col·laboració de Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank,  la qual aporta 15.000€ per tirar endavant el projecte Casal Municipal per a la Gent Gran 5.0 que té per objectiu dotar l’equipament de més tecnologia i dur a terme activitats adaptades a les necessitats actuals de l’etapa de la vellesa. La formalització d’aquest conveni l’han posat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Joan Miquel Pasqual, director d’àrea de negoci de CaixaBank, acompanyats de la coordinadora d’Acció Social, Maribel Pérez, i del director de banca d’institucions de CaixaBank, Víctor Martínez.

El projecte, que parteix de la detecció de diferents necessitats com, per exemple, l’alta demanda i poc coneixement de les eines informàtiques per part de la població sènior o la falta d’informació de les persones grans en relació amb els serveis disponibles per a ells, preveu diferents marcs d’actuació. D’una banda, l’adquisició i instal·lació de material tecnològic, concretament 6 tauletes tàctils, 5 ordinadors, una impressora i la millora de la connectivitat wifi i, per altra banda, l’elaboració de guies informatives que cobreixin les diferents necessitats d’aquest col·lectiu, a més  seguir oferint el servei de suport i d’acompanyament en el dol per part d’un professional. El pressupost total d’aquest projecte és assumit íntegrament per Fundació “la Caixa” i CaixaBank i en seran beneficiàries les 3.049 persones majors de 60 anys que viuen a Mollerussa.

Amb aquestes actuacions, els agents implicats preveuen apropar a les persones en edat avançada a moure’s per les plataformes digitals per dur a terme les tasques del dia a dia com fer gestions a l’Ajuntament, realitzar moviments bancaris, consultar diaris digitals, demanar visita a La Meva Salut o altres. Aquest projecte també inclou tallers i formació en informàtica i altres activitats relacionades amb l’educació i la seguretat financera, a banda d’una adaptació en el sistema de gestió tecnològica del casal. L’entitat preveu també crear sinèrgies amb el teixit associatiu i entitats de participació i voluntariat del municipi.

Infolleida